5 Tips voor een effectieve verkoop van uw machines & voertuigen via veilingen

In dit artikel zult u waardevolle tips vinden om uw advertenties voor te bereiden en uw apparatuur met succes via veilingen te verkopen. Van het schrijven van de beschrijving tot het fotograferen van uw apparatuur, elk detail draagt bij aan het behalen van de beste prijs tijdens de veilingen.

Indien u materiaal of machines bezit die u niet langer in uw bedrijf gebruikt, biedt onze Self-Service formule u de mogelijkheid om ze rechtstreeks op onze website te koop aan te bieden.

Ongeacht de reden voor de verkoop van uw materiaal (stopzetting van activiteiten, overstock, afgeschreven machines, vernieuwing van apparatuur of behoefte aan cash), is het essentieel om uw advertenties goed voor te bereiden om uw verkoopkansen te optimaliseren.

Tips voor het voorbereiden van de veiling van uw professionele apparatuur.

1. Wees nauwkeurig in uw advertentie.

Om het aantal vragen van potentiële kopers te minimaliseren en de verkoopprijs te optimaliseren, is het van essentieel belang om nauwkeurig te zijn in uw advertentie. Probeer uzelf in de schoenen van de koper te plaatsen en denk na over welke informatie u zou willen vinden in een advertentie. Dit zal u helpen om de belangrijke details te identificeren die moeten worden opgenomen.

Een fundamentele tip is om uzelf in de positie van de potentiële koper te plaatsen en uzelf de volgende vraag te stellen: “Als ik bijvoorbeeld op het punt stond een generator te kopen, welke essentiële informatie zou ik dan in een advertentie willen vinden?”

Om deze voorbereiding te vergemakkelijken, stellen we u een lijst met informatie die u moet verzamelen voordat u uw verkoop publiceert. Over al de noodzakelijke informatie beschikken, zal u tijd doen besparen bij het schrijven van uw advertentie.

2. Schrijf een goede beschrijving.

Om een effectieve beschrijving te schrijven die de aandacht trekt van uw potentiële kopers, heeft u het volgende nodig:

  1. Wees nauwkeurig : Vermeld het merk, het model en het jaar van het product om de koper en duidelijk beeld te geven.
  2. Vermeld belangrijke cijfers : Geef de kilometerstand, het aantal gebruiksuren en de datum van het laatste onderhoud aan om nauwkeurige informatie te geven over de staat van het object.
  3. Verzamel de nodige documenten : Bereid de documenten voor om aan de koper te geven, zoals de aankoopfactuur, het onderhoudsboekje, de voertuigdocumenten, de gebruikershandleiding enz.
  4. Leg de reden voor de verkoop uit: Geef duidelijk aan waarom u het object verkoopt. Dit kan potentiële kopers geruststellen over de legitimiteit van de verkoop.
  5. Test het materiaal en beschrijf de staat ervan: Zorg ervoor dat u het materiaal test en vermeld de operationele staat in de advertentie. Geef ook aan of eventuele reparaties nodig zijn.
  6. Vermeld de extra opties en uitrusting : Bied een lijst aan van de inbegrepen extra opties en uitrusting bij het object. Dit kan de aantrekkingskracht voor potentiële kopers vergroten.

Door deze adviezen op te volgen, kunt u een volledige en informatieve beschrijving opstellen die potentiële kopers aantrekt en de verkoopprijs maximaliseert.

3. Maak goede foto’s.

De foto’s van uw producten zijn van cruciaal belang om de aandacht van kopers te trekken en hun interesse in uw advertentie te wekken. Voor waardevolle foto’s van uw goederen raden wij u aan deze 3 gouden regels te volgen:

  1. Gebruik een kwaliteitsvolle camera: Zorg ervoor dat u beschikt over een camera die scherpe en hoogwaardige foto’s levert. Indien nodig, leen een camera van een vriend of collega.
  2. Kies het beeldformaat 4/3, dat de standaard is op Auctelia en op vele advertentiesites waarop we adverteren.
  3. Zorg voor goede belichting: Kies een goed verlichte omgeving om uw foto’s te nemen. Natuurlijk licht is vaak het beste, maar zorg ervoor dat er geen ongewenste schaduwgebieden zijn.

De 4 essentiële elementen om te fotograferen.

Verschillende belangrijke onderdelen van uw apparatuur moeten worden gefotografeerd voor uw advertentie.

  • Een algemeen overzicht: Maak foto’s vanuit de 4 kanten van uw apparatuur.
  • Het typeplaatje: Dit is het identiteitsbewijs van uw machine en garandeert de authenticiteit ervan.
  • Versleten onderdelen: Toon de meest versleten elementen en eventuele beschadigde onderdelen.
  • Meegeleverde accessoires: Vergeet niet om foto’s op te nemen van eventuele meegeleverde gereedschappen en accessoires.

Vergeet niet om uw voertuigen of apparatuur schoon te maken voordat u ze fotografeert. Een schoon product geeft een betere indruk aan potentiële kopers.

BONUS: Neem een video op van uw machine terwijl deze in werking is. Voor bieders is dit het onweerlegbare bewijs dat uw apparatuur werkt.

4. Bepaal de ideale verkoopprijs.

De laatste stap voor het publiceren van uw advertentie is het bepalen van de prijs. In tegenstelling tot de verkoop tegen een vaste prijs, waarbij het gebruikelijk is om de prijs te verhogen om onderhandelingsruimte over te laten, is het bij veilingen het tegenovergestelde: het is raadzaam om een relatief lage startprijs in te stellen om een maximum aantal bieders aan te trekken.

Voor zeer gevraagde apparatuur kunt u zelfs overwegen om de startprijs vast te stellen tot 30% van de gewenste uiteindelijke prijs! Dit zal meer bieders aantrekken en de concurrentie stimuleren om een betere verkoopprijs te bereiken.

Als u absoluut geen idee hebt van de waarde van uw materiaal, kunt u altijd onze reeds gesloten verkopen raadplegen om een idee te krijgen van de prijs.

Uiteindelijk kan u contact nemen met onze experts die de prijs van uw apparatuur gratis zullen schatten via ons evaluatieformulier.

5. Laat uw apparatuur schatten en vertrouw de verkoop toe aan de experts van Auctelia.

Heeft u apparatuur die u wilt verkopen? Heeft u geen tijd om de verkoop van uw apparatuur te beheren?
Auctelia biedt u verschillende oplossingen om de veiling van uw apparatuur te organiseren.

Focus op de verschillende verkoopformules: Welke kiezen en wanneer?
De Self-Service formule
U maakt zelf rechtstreeks uw verkoopadvertenties aan op onze site en u beheert ze ook.
Ideaal als u weinig materiaal heeft te verkopen.

De Full-Service formule
Auctelia organiseert uw verkoop van A tot Z: inventarisatie, online plaatsen, publiciteit, het organiseren van een kijkdag en afhaaldag. Ideaal als u veel materiaal heeft te verkopen of wanneer u wilt genieten van onze expertise om de beste prijzen te behalen.

De Depot-Verkoop formule
U levert uw apparatuur af in een van onze opslagplaatsen en wij beheren de verkoop
Ideaal als u plaats wilt vrijmaken of wanneer u verhuist.

Voor meer informatie over onze verkoopformules, aarzel niet om contact op te nemen met onze teams via telefoon op +32 (0)10 620 660, per e-mail op [email protected] of via ons gratis schattingsformulier.

Succesvolle verkoop !