Verkoop van apparatuur : Advies van een professionele makelaar

Wat het verloop van professionele apparatuur betreft, is een wederverkoopmakelaar essentieel. Het pluspunt ? Hij grijpt in tijdens alle fasen van de verkoop. Van online tot verzameling, betaling en facturering, hij geeft advies over geld verdienen of niet teveel verliezen. Tijd en geld besparen, zegt u dat ?

7 tips voor het verloop van uw apparatuur

Bedrijven, en vooral die met een grote vloot machines, wisselen hun apparatuur regelmatig. Zo zijn ze bijvoorbeeld om de 5 of 10 jaar verplicht om hun apparatuur en machines te vernieuwen. Dit is de perfecte gelegenheid om ze te verkopen. Maar waar moeten we aan denken ?

  1. Bereken de afschrijvingstermijn : een regel voor de gemiddelde afschrijvingstermijn voor goederen wordt vastgesteld op het niveau van de belastingwetgeving. Alle boekhouders moeten ernaar verwijzen.
  2. Bepaal het lot van zijn afgeschreven goederen : uw eigendom wordt afgeschreven, het is aan u om het door te verkopen of te behouden. Het hangt allemaal af van de gemiddelde levensduur van dergelijke apparatuur, van uw operationele behoefte om het te vervangen of… van de vraag of u reparaties moet uitvoeren.
  3. Op het juiste moment verkopen : wanneer de restwaarde is bereikt, is het beter om de machine te verkopen om zoveel mogelijk geld te krijgen.
  4. De verkoopwaarde van tweedehands professionele apparatuur schatten : er zijn verschillende manieren om de waarde van een goed te schatten, met name door te vergelijken met andere verkopers, als u vindt, of door om een professionele schatting te vragen.
  5. Een verkoopkanaal zoeken : de vraag rijst of u alleen of via een tussenpersoon verkoopt. Het draait allemaal om de tijd die u eraan kunt besteden.
  6. Vóór de wederverkoop reparaties doen : er moet een berekening worden gemaakt om te weten of de reparatiekosten bij de verkoop worden verhaald. Dit gezegd zijnde, zal een apparaat in goede staat eerder kopers aantrekken.
  7. Over de boekhoudkundige aspecten nadenken : als een apparaat wordt afgeschreven, denk er dan aan om het correct in uw boekhouding volgens het toegewezen lot toe te rekenen.

Doorverkocht, weggegeven of weggegooid, hoe zit het met de boekhouding ? U moet activa die volledig zijn afgeschreven, gratis worden overgedragen of worden gesloopt, uit de balans halen. Als een goed wordt afgeschreven maar nog steeds wordt gebruikt, blijft het in de rekeningen staan, zelfs als de netto boekwaarde nul is. 

Waarom en wanneer een professionele makelaar inschakelen ?

Op de wederverkoopmarkt voor professionele apparatuur lijkt het logisch om op een professionele tussenpersoon beroep te doen. 

Waarom ? Simpelweg omdat een makelaar van gebruikte professionele en industriële apparatuur voor alles zorgt. Het is zijn taak, het bespaart u tijd en geld. 

Zijn belangrijkste opdracht is om een aantal taken voor u uit te voeren :

• de waardering van uw woning tegen de juiste prijs

• het markeren van uw apparatuur door een advertentie met prachtige foto’s te schrijven

• de verspreiding van uw advertentie aan potentiële kopers

• de antwoorden op vragen van kopers

• de verkoopdocumenten schrijven

• het beheer van betalingsaspecten

Het lijkt niets, maar het betekent vele uren werk, evenveel uren wanneer u niet beschikbaar zult zijn om uw bedrijf te runnen. Delegeren is de juiste keuze.

De makelaar, zijn sleutelrol in het verloop van uw apparatuur

Als professional, werkplaatsmanager, inkoopmanager… Als u gebruikte professionele apparatuur wilt verkopen of kopen, hebt u de voordelen begrepen van het inschakelen van een huwelijksbureau

Auctelia is er één die gespecialiseerd is in de online veiling van gebruikte professionele apparatuur. Het doorlopen van een bedrijf als Auctelia vertaalt zich in snelle, efficiënte verkoop en prijzen die vaak hoger zijn dan wat u via andere kanalen zou kunnen krijgen.


Bovendien weet u wat u kunt verwachten in termen van wederverkoopprijs, omdat de schatting u objectief de waarde van uw apparatuur geeft om te verkopen. Of het nu wordt afgeschreven of niet, zeer recent of ouder. Kijk zelf, wij verkopen alle soorten professionele apparatuur op onze site. Met elk van deze verkopen hebben de verkoper en de koper een goede deal gesloten. 

Auctelia oefent sinds 2010 makelaardij uit. Zijn jarenlange ervaring met duizenden kopers en verkopers maakt van zijn veilingsite een referentie in de sector. Heeft u een mening, advies, hulp nodig bij het doorverkopen van uw apparatuur ? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden.