Hoe goed uw professionele apparatuur verkopen op een veiling ?

In dit artikel vindt u al onze beste tips voor het voorbereiden van uw advertentie en het professioneel verkopen van uw materiaal via veilingen. Hoe een beschrijving maken en hoe het materiaal fotograferen ? Om de beste veilingprijs te krijgen, is elk detail belangrijk!

Heeft u materiaal en machines die u niet langer gebruikt in uw bedrijf? Met de Self-Service formule van onze site kunt u deze machines rechtstreeks te koop aanbieden.

Wat ook de reden is voor de verkoop van uw apparatuur; stopzetting of vermindering van de activiteiten, voorraadafbouw, het bereiken van het einde van de afschrijvingsperiode, vernieuwing van het wagenpark of zelfs een behoefte aan cashflow… Neem voldoende tijd voor het voorbereiden van uw advertenties, om uw verkoopkansen te maximaliseren.

Enkele tips voor het voorbereiden van de veiling van uw professionele apparatuur

Hoe nauwkeuriger u op voorhand in uw advertentie bent, des te minder vragen u zult oproepen en hoeven te beantwoorden. Dit ontlast uzelf, Auctelia en de kopers. Vermijd deze onnodige tijdverspilling door een goede voorbereiding.

Het meest elementaire advies is om uzelf in de schoenen van de koper te plaatsen. Dus vraag uzelf af: “Als ik een generator moest kopen, welke informatie zou ik dan in een advertentie willen vinden?”

Om u te helpen, bieden we u een lijst aan met daarop de informatie die u moet verzamelen voordat u uw verkoopadvertentie publiceert. Over al de noodzakelijke informatie beschikken, zal u tijd doen besparen bij het schrijven van uw advertentie.

Focus op de verschillende verkoopformules: Welke past het best bij u?

De Self-Service formule
U maakt zelf rechtstreeks uw verkoopadvertenties voor apparatuur aan op onze site en u beheert ze ook.
Ideaal als u weinig materiaal heeft te verkopen.

De Full-Service formule
Auctelia organiseert uw verkoop van A tot Z: inventarisatie, online plaatsen, publiciteit, het organiseren van een kijkdag en afhaaldag. Ideaal als u veel materiaal heeft te verkopen of wanneer u wilt genieten van onze expertise om de beste prijzen te krijgen.

De Depot-Verkoop formule
U levert uw apparatuur af in een van onze depots en Auctelia zorgt voor de verkoop.
Ideaal als u plaats wilt vrijmaken of wanneer u verhuist.


Hoe een goede beschrijving opmaken ?

Om uw toekomstige koper een efficiënte advertentie aan te bieden, moet u :

  • Zo nauwkeurig mogelijk het te verkopen materiaal beschrijven; het merk, model en het bouwjaar
  • Het aantal gereden kilometers of gebruiksuren, de datum van het laatste onderhoud, etc. aangeven.
  • De documenten voor de koper verzamelen: uw aankoopfactuur, het onderhoudsboek, de voertuigdocumenten, de gebruikershandleiding, het rapport van de laatste technische controle. In de advertentie vermelden welke documenten er worden bijgeleverd en welke niet. Voor kleiner materiaal is de originele verpakking een pluspunt.
  • De reden van de verkoop vermelden
  • Het materiaal testen en vermelden wat de staat ervan is en of er herstellingen nodig zijn.
  • Een lijst maken van de extra uitrusting en de opties die worden meegeleverd

Vergeet niet Auctelia te informeren over de dagen en uren waarop u beschikbaar bent, zodat geïnteresseerde kopers het materiaal kunnen komen bekijken en u er vragen over kunnen stellen.


Hoe goede foto’s maken ?

De foto is het centrale element van uw advertentie. Zorg ervoor dat u deze 3 gouden regels respecteert, om de opbrengst van uw apparatuur te vergroten :

  • Wees zeker dat uw fotoapparaat een goede kwaliteitsafbeelding levert, vraag indien nodig om een fotoapparaat van een vriend of collega te lenen.
  • Selecteer het 4/3-afbeeldingsformaat. Dit is het standaardformaat op Auctelia en op alle sites waarop we adverteren.
  • Controleer of het omgevingslicht voldoet.

De 4 essentiële elementen te fotograferen

Overzicht
Neem foto’s van de 4 kanten van uw apparatuur.

Het naam- en typeplaatje
Dit is de identiteitskaart van uw machine en garandeert de authenticiteit ervan.

Mechanische onderdelen en delen die verslijten
Maak foto’s van de onderdelen die het meest kans hebben te verslijten.

Meegeleverde accessoires
Maak foto’s van bijgeleverde gereedschappen en accessoires.

Bonus : Maak een video van uw apparatuur

Net als onze collega Francis, maak een video van uw machine in werkende staat. Voor potentiële kopers is dit een onweerlegbaar bewijs dat uw apparatuur functioneert.

Hoe een goede prijs bepalen van uw apparatuur ?

De laatste stap voordat u uw advertentie publiceert, is het bepalen van de prijs. In tegenstelling tot andere verkopen, waar de prijs vaak kunstmatig hoog wordt gehouden om ruimte te laten voor onderhandelingen, is het bij veilingen net het omgekeerde: het is aan te bevelen met een lage startprijs te beginnen. Zodoende trekt u een maximum aantal potentiële kopers aan.

Voor populaire apparatuur (vorkheftruck, minigraafmachine, compressor, paneelzaag, …) kunt u zelfs beginnen met een startprijs van 30% van de gewenste eindprijs !

Als u absoluut geen idee heeft van de waarde van uw materiaal, kunt u onze reeds gesloten verkopen raadplegen.

Gelieve contact op te nemen met onze experts. Zij zullen via ons evaluatieformulier gratis een inschatting maken van de prijs van uw apparatuur.

Wat als er weinig biedingen zijn ?
Geen paniek! U heeft voor elk artikel de mogelijkheid om een minimale verkoopprijs in te stellen. Als deze minimumverkoopprijs niet wordt bereikt, kunt u de verkoop van deze machines kosteloos weigeren.

Als u nog andere vragen heeft met betrekking tot de verkoop van uw apparatuur, gelieve contact op te nemen met ons team via telefoon +32 (0)10 620 660 of per mail op [email protected]

Succesvolle verkoop !