Een ongewoon voorwerp verkopen : hoe stelt u de juiste prijs in ?

Op de tweedehandsmarkt in het algemeen en de veiling in het bijzonder, worden naast klassieke artikelen soms zeldzame artikelen verkocht. De sleutel is om de juiste prijs te schatten en een koper te vinden. Een goede schatting en een goed netwerk van kopers helpt. 

Oudheid, vintage of ongewoon voorwerp : kan het verkocht worden ?

We geven het toe, het is vrij zeldzaam om antiek te vinden tussen de objecten die worden doorverkocht op professionele apparatuur veilingsites. Er bestaan andere circuits voor dit type goederen.

Vintage voorwerpen daarentegen zijn te vinden in de schatten die sommige ondernemers verkopen. En zelfs als deze apparatuur niet meer werkt, zoals bijvoorbeeld een vintage bandrecorder, kan het een koper vinden. Alleen al door zijn decoratieve uitstraling. Vintage is trendy, dus er is een markt voor dit type voorwerp. Een advies : verkoop ze nu als ze u niet bedienen. Een voorbeeld ? De vintage tank oplegger.

Verschil tussen “oudheid” en “vintage” : een oudheid is een voorwerp dat meer dan honderd jaar oud is en dat op een ambachtelijke manier is ontworpen. Wat vintage betreft, dit woord komt uit de Franse uitdrukking van twintig jaar oud. Elk object waarvan het ontwerp meer dan twintig jaar teruggaat, kan worden omschreven als vintage. Of het nu typisch is voor de jaren 40, 60 of 80. 

Alleen een expert kan ook identificeren of een object een echt stukje oudheid of een kopie is, en de prijs schatten, zelfs als het iets zeldzaams of ongewoons is. 

Schatting van een zeldzaam of ongewoon object, het werk van een expert

Stelt u voor dat u Batman’s auto of een partij van 6.000 mannen en vrouwen ondergoed of een spoorwegbaan wrecker moet doorverkopen. Het is duidelijk dat dit u niet elke dag zal overkomen, maar hoe u indien nodig de juiste prijs voor deze zeldzame goederen kunt instellen ?

Als het gaat om klassieke professionele apparatuur, is de eenvoudigste manier om uw wederverkoopprijs te schatten te kijken naar de prijs die andere verkopers op een tweedehands site hebben vastgesteld

Maar als het gaat om het moeten doorverkopen van een zeldzaam of uniek voorwerp, is het het beste idee om de hulp van professionele schatters te zoeken

Bij Auctelia is de schatting gratis en… realistisch. De schatter baseert zich op tweedehands marktprijzen en op zijn ervaring met een vergelijkbare verkoop op Auctelia. In 70% van de veilingen wordt het voorwerp verkocht tegen een hogere prijs dan de basisschatting.

De juiste prijs voor een zeldzaam object, een hele kunst.

Naast antiek en vintage voorwerpen is er een hele reeks zeldzame, ongewone en unieke voorwerpen die kopers kunnen vinden.

Enkele voorbeelden ? een koelkast van het merk van een frisdrank, een voorwerp verbonden met een cultureel of sportevenement. Decoratieve voorwerpen zitten ook vol met zeldzaamheid of singulariteit. We denken met name aan de decoratieve elementen van een restaurant of een handel zoals een decoratie bulldog hond of een jukebox…  

Ongebruikelijke of ongewone voorwerpen : hoe kunt u ze doorverkopen ?

Misschien kunt u overwegen een brandweerwagen of een vuilniswagen op een veilingsite te verkopen of te kopen. Maar een vliegboot of een wandel boot, hebt u erover nagedacht ? Verkoopt het ? En ja hoor ! Het is een van de voordelen van het doorverkopen van uw voorwerpen op een site van professioneel naar professioneel : uw kansen op het vinden van een koper vergroten dankzij een groot netwerk van internationale kopers.  

Als we u vertellen dat het mogelijk is om allerlei soorten apparatuur te verkopen op een veiling met Auctelia, gelooft u ons nu ? Zolang het andere professionals zoals u interesseert. Bekijk ons rijke assortiment in onze catalogus van professionele apparatuur. Misschien vindt u daar uw juweeltje.

Auctelia vindt kopers voor alle soorten professionele apparatuur. Onze “core-business” is de verkoop van professionele en industriĆ«le apparatuur, in Self Service, Full Service of via onze depot-verkoop. Onze schatters hebben jarenlange ervaring. Daag ze dan maar uit. Het is gratis.