Bedrijfsverhuizing, verkoop uw overtollige apparatuur

Zal uw bedrijf verhuizen naar een locatie waar u geen opslagruimte meer heeft ? En zelfs als uw toekomstige locatie groter is, verplaats dan niet wat onnodig is. Verkoop uw overtollige apparatuur door. Dit levert contant geld op. Wat dekt de kosten van uw verhuizing of viert het succes van dit nieuwe locatieproject.

Een bedrijfsverhuizing gepland ? Een kans om te inventariseren

Een bedrijfsverhuizing, een veranderingsproject dat al uw personeel zal beïnvloeden en uw planning zal verstoren. 

Een van de belangrijkste stappen zal zijn om te identificeren wat u wilt behouden en wat u niet langer zal gebruiken. Dit is het perfecte moment om een inventaris uit te voeren of om u te baseren op de nieuwste bedrijfsinventaris.

Sorteren is essentieel. Liquideer het nutteloze, genoeg om op een goede basis te beginnen met opgeruimde lokalen en apparatuur die u echt van dienst is.

Een advies : Om alle operaties van uw bedrijfsverhuizing te coördineren, vergeet niet een verantwoordelijke per afdeling en een centrale coördinator aan te stellen. Voeg daar de taak van inventarisatie en wederverkoop van uw overschotten aan toe.

Verwijder overbodige apparatuur voordat u uw bedrijf verplaatst

Overtollig materiaal liggend in uw magazijnen of lokalen ? Wijs hun een doel toe volgens hun staat

Er zijn 2 mogelijkheden voor u beschikbaar : 

  1. Doorverkopen : idealiter moet u een complete set apparatuur doorverkopen. Maar onderschat de verkoopwaarde van accessoires of reserveonderdelen niet. De doorverkoopcircuits voor dit materiaal zijn tweedehands sites of veilingplatforms, stuk voor stuk, of in bulk aan een schrootkoper bijvoorbeeld.
  2. Weggooien : neem hiervoor contact op met een afvalverwerkingsbedrijf.

Bedrijfsverhuizing : plan de wederverkoop van uw apparatuur 2 maanden eerder

Het organiseren van een verhuizing vereist een goede lijst van de fasen en het opstellen van een backplanning.


Als u uw apparatuur moet doorverkopen, moet u dit minimaal 2 maanden van tevoren doen. De tijd die nodig is voor de verschillende fasen, namelijk de inventaris, de online publicatie, de twee weken van reclame, de twee weken van verkoop en de verzameling 10 dagen daarna.
Kwaliteitsverkoop vereist dat u dit van tevoren doet. Weet u, u krijgt een lagere prijs als u snel moet verkopen.

En in het jaar, wanneer is het juiste moment om uw apparatuur door te verkopen ? Vaak verkopen of verplaatsen ondernemers hun bedrijf voor de zomervakantie of voor het einde van het jaar. Dus als u dezelfde periode kiest, zou u kunnen concurreren met andere ondernemers die ook hun apparatuur doorverkopen. Als u een keuze hebt, kies dan een minder competitieve tijd. 

Hoe mijn apparatuur door te verkopen voordat ik mijn bedrijf verplaats ?

Voor meer generieke apparatuur (planken, auto’s…) kunt u beginnen met het aanbieden voor wederverkoop aan uw personeel of aan uw privé- of professioneel netwerk.  

Als u deze apparatuur niet kunt verkopen, of niet de tijd hebt om deze verkoop te beheren, of voor apparatuur die zeer specifiek is voor uw sector : delegeer. We raden u aan om via een verkoopplatform te gaan dat voor alles zorgt zoals Auctelia, veilingmakelaar.

De voordelen van doorverkoop via een professionele makelaar zijn onder meer :

  • Gratis schatting
  • Een groot netwerk van kopers
  • Beveiliging van de transactie

Opmerking : Als u eenmaal hebt bepaald welke apparatuur wordt geveild, kunt u niet meer van gedachten veranderen. Een te koop aangeboden item op het platform kan niet worden verwijderd vóór het begin van de verkoop. Als u het niet heeft verkocht (in het geval van biedingen lager dan de minimumprijs), blijft de apparatuur uw eigendom en kunt u het zelf verkopen. 

Bedrijfsverhuizing, en geen tijd om het overschot te verkopen, wat te doen ?

U hebt geen tijd om door te verkopen, maar geen ruimte voor overtollige apparatuur in uw nieuwe vestiging ? 

Het is mogelijk om op te slaan wat u rommelig maakt in een magazijn dat zal fungeren als “meubelrepository”. 

Het voordeel van deze oplossing is de beveiliging. Auctelia biedt een formule voor depot-verkoop. De inventaris van uw te koop aangeboden goederen, hun schatting, de dagen van bezoek, de verzameling, alles kan worden georganiseerd vanuit ons beveiligde partnermagazijn.

De verkoop van deze apparatuur volgens deze formule kan worden gemaakt na uw verhuizing. 

En als u na de verhuizing naar uw nieuwe bedrijfspand nog steeds een tekort aan materiaal heeft, profiteer dan van de koopjes in onze catalogus. U vindt er kantine- en kantoorapparatuur, decoratie, machines en gereedschappen… Genoeg om uw nieuwe lokalen uit te rusten met tweedehands apparatuur tegen goede prijzen. 

CTA : Auctelia biedt 3 verkoopformules zonder vaste kosten. Kies degene die bij u past op basis van het te verkopen materiaal.