Welke categorieën apparatuur worden het meest geëxporteerd ?

Wist u dat ? Zelfs apparatuur die u als verouderd beschouwt, wordt gezocht door buitenlandse kopers. Duizenden kopers in alle Europese en Afrikaanse landen wachten op tweedehands professionele machines van Belgische bedrijven. Het delen van onze ervaring over wat het best wordt verkocht voor export. 

Welke professionele apparatuur wordt het meest in het buitenland verkocht ?

In termen van waarde wordt 20% van de verkoop geëxporteerd. Dit is wat we op onze veilingsite opmerken. Wat zijn de meest verkochte professionele apparatuur ? Vooral grote apparatuur, waarvan de waarde enkele duizenden euro’s is. 

Enkele voorbeelden van sectoren met een grote vraag naar apparatuur :

  • landbouw
  • bouw van industrieel of particulier gebouw
  • bouw van infrastructuur
  • vervoer van zowel professionele als particuliere transportvoertuigen

Wie koopt uw professionele apparatuur voor export ?

Een deel van de kopers die importeren en exporteren, bevindt zich eigenlijk in België. Ze selecteren de apparatuur waarvoor ze de vraag kennen. Ze exporteren zichzelf voor klanten in het buitenland.

De veiligde apparatuur die wordt geëxporteerd, wordt ook gekocht door klanten in het buitenland. De grootste importeurs van onze overtollige apparatuur zijn de landen in het oosten en Afrika.

Professionele apparatuur : groeiende vraag in Afrika

Afrikaanse landen hebben enerzijds enorme behoeften aan industriële apparatuur, machines en voertuigen. En anderzijds, weinig financiële middelen om te investeren. Maar toch genoeg middelen om tweedehands apparatuur van betere kwaliteit in Europa te kopen. De tweedehandsmarkt vindt daarom een prominente plaats in 4 grote sectoren.

1. Landbouw, een behoefte aan krachtige machines

Landbouw is een belangrijke groeimotor op dit immense continent. Er blijven hectares land, nog steeds weinig geëxploiteerd. Dit belangrijke gewaspotentieel verschuift naar grootschalige productie. Boeren zijn op zoek naar landbouwmachines om op grote boerderijen in industriële modus te werken. Daarnaast is de materieel voor de bosindustrie ook gewild in onze veilingen. 

2. Industrie, de boom in alle sectoren

Elke dag ontwikkelen zich nieuwe industrieën op het Afrikaanse continent, vooral na de oprichting van Europese of Aziatische bedrijven. Als gevolg hiervan is er een grote vraag naar industriële bouwmaterialen

De industriële apparatuur zelf behoren tot de top exportverkopen, zoals bijvoorbeeld assemblagelijnen, verspanen… en dit in alle industriële sectoren : hout, steenindustrie of metaal.

3. Infrastructuur : behoefte aan bouw- en onderhoudsapparatuur

Wie zegt dat groot continent zegt dat er talloze infrastructuren moeten worden gebouwd. Afrikaanse steden zijn in demografische bloei, de behoeften groeien. De bouw, het onderhoud of de reparatie van bruggen, wegen, dammen en luchthavens vereisen zeer specifieke machines voor de bouw en civiele techniek, zelfs niche. En apparatuur voor openbare werken wordt vaak verkocht of gekocht via internet.

4. Voertuigen : sterke particuliere en professionele vraag

Afrikaanse landen zijn dol op goedkope voertuigen : auto’s, motorfietsen, bussen, vrachtwagens… In volle ontwikkeling zijn Afrikaanse professionele klanten op zoek naar gebruikte voertuigen, voor een meer betaalbare prijs en in goede staat. In feite hebben gezinnen en professionals niet noodzakelijk de middelen om nieuwe apparatuur te kopen. Alle soorten voertuigen worden snel verkocht voor export.

Verkoop uw professionele apparatuur op de juiste manier voor de export : zorg voor uw advertentie

De buitenlandse koper die tweedehands apparatuur wenst te kopen, zal niet altijd in staat zijn om naar de door onze verkopers georganiseerde bezoeken te gaan. Het is daarom essentieel om een gedetailleerde advertentie te schrijven. Zorg dus voor de beschrijving van uw te koop aangeboden machine, wanneer u zelf een advertentie publiceert (Self-Service-formule), en voor de kwaliteit van de foto’s.

 Als u kiest voor onze Full Service-formule, raak dan niet in paniek voor foto’s, onze technici zijn opgeleid om professioneel uitziende foto’s en gedetailleerde beschrijvingen te maken. De buitenlandse koper heeft niets te vrezen.

Het schrijven van een volledige advertentie is een stroomopwaarts werk dat winstgevend is om uw overschotten goed te verkopen. Met een duidelijke advertentie kunnen buitenlandse kopers zonder angst bieden, zelfs zonder het materiaal te hebben gezien. 

Auctelia, vertrouwde derde partij voor Belgische verkopers en buitenlandse kopers

Auctelia helpt u als tussenpersoon met een gerust gemoed door te verkopen of uw apparatuur op een veiling te kopen. Of u nu in België of in het buitenland bent.

Als u doorverkoopt, zorgen wij voor reclame van uw advertenties. U bereikt duizenden kopers over de hele wereld. We organiseren ook gerichte e-mailcampagnes om uw advertenties alle kans te geven zichtbaar te zijn.

Dan garanderen wij u veiligheid in de transactie. Het is onze taak om u in contact te brengen met betrouwbare inkoopklanten. En bovenal vragen we hen om te betalen voordat ze uw geveiligd goed ontvangen. 

Als koper kunt u op ons vertrouwen : als tussenpersoon zorgen wij ervoor dat de verkoper alleen wordt betaald wanneer u in het bezit bent van de gekochte apparatuur. 

Verkoper of koper, geen risico voor u, zelfs als u duizenden kilometers verwijderd bent !

De expertise van Auctelia bestaat al meer dan 10 jaar uit het ondersteunen van verkopers bij het online zetten en verkopen van hun goederen. Onze toegevoegde waarde ligt in het met elkaar in contact brengen van professionele kopers en verkopers in binnen- en buitenland. Neem contact met ons op voor vragen over de doorverkoop van uw overtollige apparatuur.