Publiciteit voor uw verkoopadvertentie

Wenst u uw overtollige professionele apparatuur te verkopen ? Dat is onze business. Om zoveel mogelijk kopers te bereiken en een snelle verkoop moet u reclame maken voor uw advertentie. Wij zorgen daar voor.

Onze job is u de mogelijkheid te geven snel alle verschillende soorten tweedehandsapparatuur te verkopen. Hoe doen we dat ? Wij gebruiken veel verschillende verkoopkanalen om publiciteit te maken voor uw advertentie. We bereiken veel potentiële kopers in België en elders. Geniet ervan !

De distributiekanalen voor publiciteit voor uw advertentie.

U heeft de te verkopen apparatuur klaargemaakt en uw heeft onze tips gevolgd om uw advertentie op te stellen. U moet nog alleen denken aan publiciteit voor uw advertentie.

Tweedehandssites, u kent ze waarschijnlijk allemaal. Ze zijn veeltalig. U zou ook graag sociale media gebruiken om publiciteit te maken voor uw advertentie. Maar heeft u de nodige tijd om uw verkoop te dupliceren op al deze kanalen ? En ze allemaal op te volgen ? Een tijdrovende activiteit, die ver afstaat van uw core business.

Bij Auctelia plaatsen we uw advertentie online op onze site en zorgen we voor de publiciteit. De reclame voor uw advertentie zal op tientallen anderen sites en sociale media worden gepubliceerd. Onze toegevoegde waarde : we verhogen ook uw kans op verkoop, door het sturen van gerichte emails naar potentiële kopers.

Op gespecialiseerde advertentiesites , een sectorgerichte publiciteit

Afhankelijk van de apparatuur die u wenst te verkopen , publiceren we uw advertentie op één of meerdere gespecialiseerde sites.

  • op trademachines.be: een platform voor tweedehandse machines en industriële apparatuur.
  • op autoline.be : een tweedehandssite, gespecialiseerd in de verkoop van professionele voertuigen (transportvoertuigen, logistiek, bouwvoertuigen…).
  • op machinio.com : een internationaal verkoopplatform voor machines en professionele apparatuur.
  • op agriaffaires.com : verkoopsite voor landbouwmachines en bosbouwapparatuur aanwezig in 20 landen.

Tweedehands advertentiesites voor het grote publiek, voor een maximaal bereik

Binnen 24 uur na het publiceren van uw advertentie op onze site Auctelia.com, wordt de publiciteit automatisch gemaakt op 2 tweedehands sites, die marktleider zijn :

  • op 2dehands.be, de bekendste Belgische tweedehandssite waar duizenden kopers zijn geregistreerd.
  • op Marktplaats, een Nederlandse site die elke dag meer dan 2 miljoen bezoekers telt.

Op sociale netwerken en Google ; zichtbaarheid en targeting

We plaatsen uw advertentie ook op onze Facebook pagina. Daarnaast gebruiken we dit netwerk om uw advertentie te verspreiden onder onze targeting van potentiële kopers. Wij vertellen u er verderop in ons artikel meer over.

Op sociale media en Google plaatsen we advertentiebanners ; evenzoveel advertentiecampagnes en publicaties van uw verkoopadvertentie.

Campagnes, emails en nieuwsbrieven, rechtstreeks gericht op onze doelgroepen.

Naast het verspreiden van uw advertentie op verschillende sites en sociale media maken we ook publiciteit voor uw advertentie via gerichte e-mails.

Hoe werkt onze targeting ?

  • We gebruiken gegevens (e-mailadressen), die via onze website en onze Facebook pagina worden verzameld om potentiële kopersprofielen te targeten.
  • We beschikken over een navigatie-analyse tool. Dankzij deze tool verzamelen we de zoekcriteria van de bezoekers op onze site. We bewaren deze informatie in een database. Vervolgens kunnen we potentiële kopers targeten en gepersonaliseerde e-mails sturen met een link naar onze verkoop.

Al deze toegepaste middelen vermenigvuldigen uw kansen om een (of meerdere) koper(s) te bereiken die geïnteresseerd is/zijn in uw tweedehands apparatuur. Veel effectiever dan wanneer u het zelf moet doen.

Auctelia, een machine om uw apparatuur te verkopen

Niet alle verkopen van apparatuur worden via al onze kanalen gepubliceerd. We optimaliseren de advertentiespreiding op basis van de materiaalcategorie die u verkoopt, of de sector(en) die mogelijk geïnteresseerd zijn.

We zien onszelf als een verkoop-en advertentie machine. Een echte machine, die optimaal gebruik maakt van de modernste technologie. We gebruiken de nieuwste technologieën op het gebied van exploitatie van de gegevens van de bezoekers van onze site. Uiteraard respecteren wij hier de regels van RGPD.

Een automatische advertentie duplicatie binnen 24 uur

We zenden dagelijks automatisch onze advertentiefeed naar de gespecialiseerde sites die we belangrijk achten voor uw verkoop. Uw advertentie wordt de dag nadat deze op Auctelia.com is geplaatst op de partnersites van ons netwerk gepubliceerd.

Ultragerichte reclame op basis van profielen

Hoe werkt onze targeting van de kopers van uw tweedehands apparatuur ?

  • We gebruiken remarketing (of publicitaire retargeting). Wanneer een bezoeker een artikel heeft geraadpleegd op onze site maar niet heeft geboden, sturen we hem een reclame om hem te tonen hoe de prijs evolueert. De bezoeker zal deze informatie zien op zijn Facebook-nieuwsfeed. Afhankelijk van zijn profiel, die is vastgesteld door de gegevens die zijn verzameld op de site van Auctelia, zullen potentiële kopers ook een e-mail ontvangen met onze kalender van veilingen die hen mogelijk kunnen interesseren.
  • We beschikken ook over een database van profielen die soortgelijk zijn aan kopers van uw materiaal. We sturen onze verkoopadvertenties aan deze soortgelijke doelgroepen. Deze gebruikers, die een soortgelijk profiel hebben als onze kopers, zullen de advertentie van ons aanbod zien in hun Facebook nieuws of op Google. Ons doel is dat ze reageren en een bod plaatsen, zodat u snel uw kopers vindt.

Een snelle verkoop van uw apparatuur dankzij grootschalige publiciteit

Met al onze reclamecampagnes voor uw advertentie worden tienduizenden potentiële kopers bereikt.

Dat is nog een reden te meer om beroep te doen op onze diensten, want publiciteit is een sleutelelement om snel te verkopen.

U zal snel verkopen door middel van onze 2 verkoopformules :

  • Self Service verkoop : U zal meestal binnen 4 weken een koper vinden.
  • Full Service verkoop : Het geheel van uw professionele apparatuur wordt binnen 8 weken verkocht.

Als u besluit uw overtollige materiaal te verkopen, wilt u waarschijnlijk een combinatie van snelheid en een goede prijs. We bieden u deze twee voordelen, door het inzetten van tal van reclamemiddelen. Uw voordeel ? Meer zichtbaarheid en tijdwinst. Precies wat u zoekt !

Heeft u vragen over de verkoop van uw apparatuur ? U zult veel antwoorden vinden in onze F.A.Q. Neem voor het publiceren van uw advertentie contact met ons op per e-mail of telefoon.