Welk verkoopkanaal kiezen voor de verkoop van uw professionele apparatuur ?

Om professionele apparatuur te verkopen, kan een aannemer een advertentie plaatsen op tweedehands verkoopsites ofwel beroep doen op een tussenpersoon. Laten we dit vergelijken.

Of u al ervaring heeft met het verkopen van tweedehands materiaal of als u net bent begonnen, u zult geconfronteerd worden met een paar problemen. Het verkopen via een tussenpersoon is een win-win oplossing.

5 klassieke problemen die u zal tegenkomen bij het verkopen van pro-apparatuur.

Zelf verkopen, zonder advies, is een proces dat veel tijd kost en u bent er niet zeker van uw apparatuur te verkopen aan uw gewenste prijs.

Gedurende uw ervaringen bij het verkopen van privé- of professionele apparatuur werd u zeker geconfronteerd met een of meer van de 5 volgende situaties. Of misschien wel allemaal.

 1. Onbetrouwbare kopers : sommigen komen niet naar de afspraak, anderen bespreken de prijs op het laatste moment, anderen trekken zich terug-, of nog erger-, eisen terugbetaling.
 2. Te veel tijd besteden aan het beheer van de verkoop- : Een advertentie plaatsen op een site duurt slechts een paar minuten. Het opvolgen van de verkoop kan daarentegen uren in beslag nemen.
 3. De apparatuur wordt tegen een lage prijs verkocht- : U bent gehaast te verkopen, u staat voor een felle onderhandelaar, u heeft onvoldoende kennis van de tweedehandsmarkt- … Dit alles kan u ertoe brengen te goedkoop te verkopen.
 4. Gebrek aan visibiliteit : Op sites met duizenden verkopers zal uw advertentie niet tot zijn recht komen en zult u niet snel kunnen verkopen.
 5. Transactie-problemen : Betaald worden wanneer je verkoopt, geleverd worden wanneer je koopt. Oneerlijke mensen kunnen deze situaties stressvol maken.

Een tussenpersoon voor het verkopen van professionele apparatuur, een goed idee ?

Als u bijvoorbeeld uw overtollige apparatuur moet verkopen wegens een stopzetting of het vernieuwen van een vloot, dan bestaan er 4 verschillende kanalen. Ze hebben elk hun voor- en nadelen. Hier zijn een paar voorbeelden.

 1. Gratis verkoopsites ( 2dehands, marktplaats)
  1. Voordeel- : snel, eenvoudig en gratis.
  2. Nadeel : veel verkopers, veel artikelen, niet-gespecialiseerd, u krijgt niet de garantie dat u zal verkopen, neemt veel beheertijd in beslag.
 2. Gespecialiseerde betalende websites (mascus, trucks.nl)
  1. Voordeel : Gespecialiseerd per type artikel, meer mogelijkheden om professionele kopers te bereiken.
  2. Nadeel : U betaalt voor uw advertentie, zelfs als u niet verkoopt, geen beveiligde transactie, neemt beheertijd in beslag.
 3. Opkopers
  1. Voordeel : U wordt onmiddellijk betaald.
  2. Nadeel : U krijgt een lagere prijs dan wanneer u zelf verkoopt.
 4. Veilingverkoopsites van professionele apparatuur  
  1. Voordeel : publiciteit, beveiligde transacties, tijdwinst, u betaalt enkel een kleine commissie als u verkoopt, ze zorgen voor alles …
  2. Nadeel : u zal moeten delegeren. Niet altijd gemakkelijk voor sommige ondernemers, die denken dat ze alles alleen kunnen doen.

Hoe vindt u kopers voor uw professionele apparatuur ?

Eerste stap : U moet een kwalitatieve advertentie opmaken, maar u bent geen geboren schrijver. Op een tweedehandssite adviseert niemand u over de kwaliteit van uw advertentie. Bij Auctelia, in tegendeel, wordt uw advertentie op een professionele manier opgesteld.

Om daarna een koper te vinden zal uw advertentie veel visibiliteit nodig hebben. Op een tweedehands site gaat uw advertentie verloren tussen honderden anderen. Als u daarentegen uw advertentie op een veilingsite plaatst, wordt die automatisch gepubliceerd op tientallen andere, gespecialiseerde sites.

Ten slotte, hoe vindt u een goede en betrouwbare koper ? De opkoper is, in wezen, een betrouwbare koper, aangezien hij onmiddellijk zal betalen. Maar “klassieke” advertentiesites filtreren de kopers niet : u komt personen tegen die niet naar de afspraken komen, die uw tijd in beslag nemen, die zich terugtrekken.

Met een tussenpersoon als Auctelia zult u te maken hebben met serieuze kopers, aangezien ze contact opnemen met de kopers en als een derde handelen in de transactie.

Snel uw tweedehands industriële apparatuur verkopen, de droom !

Snel, dat wil zeggen dat het niet 6 maanden duurt tussen de publicatie van uw advertentie en de verkoop. Dat betekent ook verkopen zonder er te veel uren aan te besteden.

Op een tweedehandssite moet u soms maanden wachten voordat u een koper vindt. Deze situatie is niet wenselijk als u plaats wilt vrijmaken en cash binnenhalen.

Met een opkoper werken is een garantie van snelheid. Hij koopt uw apparatuur, betaalt u onmiddellijk … Maar wie snel zegt, zegt lage prijzen.

Als u daarentegen uw apparatuur op een veilingsite plaatst, zal de verkoop in gemiddeld 4 tot 6 weken geregeld zijn. Een voorbeeld ? Wij verkochten in slechts 2 weken tijd, voor een van onze klanten 42 kavels bouwapparatuur.

Snel verkopen kan u tijdrovende taken, zoals contacten met de kopers en administrative aspecten, doen besparen. Om tijdverspilling te vermijden, kunt u altijd beroep doen op een tussenpersoon zoals Auctelia. Ze beantwoorden de vragen van de kopers, beheren de transactie met de uiteindelijke koper (beste bieder) en zorgen voor de administratieve procedures ( facturen, exportdocumenten, …)

Uw professioneel materiaal tegen een goede prijs verkopen, dat is mogelijk !

Natuurlijk wilt u uw apparatuur tegen de beste prijs verkopen. Maar hoe bepaalt u de beste prijs van uw apparatuur ? Niets is beter dan een gratis professionele schatting.

Een goede prijs dat betekent ook : zonder te veel kosten. Op een gratis verkoopsite is het … gratis. Beroep doen op een opkoper ook. Op een betalende site betaalt u voor uw advertentie, maar zonder garantie op resultaat. Met Auctelia weet u wat het zal kosten : een (kleine) commissie alleen in geval van verkoop (of soms geen afhankelijk van het bedrag).

Goed verkopen betekent ook : verkopen aan de gewenste prijs. Op gratis of betalende verkoopsites gaan de kopers onderhandelen om uw prijs proberen te verlagen. De opkoper zal ook onderhandelen en u zult vaak een prijs krijgen onder 30% van de aankoopprijs.

Op een veilingsite wint de hoogste bieder, zolang hij tenminste een hoger bod heeft geplaatst dan uw minimumprijs. De uiteindelijke prijs zal in het algemeen dichter bij de marktprijzen liggen.

Wanneer u een artikel te koop plaatst op een tweedehandssite is het niet altijd eenvoudig uw betaling te verkrijgen. In de professionele wereld betalen we niet contant… U moet er dus af en toe bij de koper op aandringen zijn overschrijving te doen. Iedereen is op zijn hoede, koper en verkoper. De ene vraagt zich af of hij betaald zal worden, de andere of hij zijn apparatuur wel zal krijgen. Alleen bij een opkoper ontvangt u uw geld meteen. Maar ook bij een tussenpersoon, zoals Auctelia. Ze garanderen een goede betalingstransactie omdat ze als een derde werken ; tussen de verkoper en de koper.

Eenvoudig gezegd, door beroep te doen op Auctelia wordt een ondernemer niet langer meer geconfronteerd met problemen bij het verkopen van zijn apparatuur.

Auctelia zorgt ervoor dat de apparatuur van bedrijven :

 • Professioneel wordt beschreven
 • Zichtbaar is via publiciteit
 • In een relatief korte tijd en op een veilige manier daadwerkelijk wordt verkocht (tegen marktprijzen).

Full Service, Self service of depot-verkoop, Auctelia zorgt ook voor het beheren van vragen en administratieve procedures. Geen zorgen voor u, geen tijdverspilling… en tijd is geld.

Neem contact op met Auctelia om uw pro-apparatuur te verkopen met een echte expertise van een professioneel. En schrijf je in om onze newsletters te ontvangen.