Tips voor kwaliteitsvolle foto’s te maken voor uw verkoopadvertentie

Een goede online verkoop vereist een aantrekkelijke advertentie. Voeg hiervoor foto’s aan de advertenties toe. Hoe optimaliseert u de shots van de apparatuur dat u op het internet verkoopt ? Wij vertellen u alles. Naar uw apparaten !

Foto’s in tweedehands advertenties hebben een tweeledig doel. Allereerst om de koper duidelijk te laten zien wat hij gaat kopen. En stel hem vervolgens gerust over de staat van de verkochte gebruikte professionele apparatuur. Mis uw kans niet om een goede indruk te maken. Kies het juiste formaat en onthoud welke details moeten worden gefotografeerd. Volg de gids.

Verkoop van gebruikte professionele apparatuur, zorg voor de foto’s in de advertentie

Of u nu een gebruikt voertuig of complete uitrusting voor een industriële sector verkoopt, de foto’s zijn geen detail in uw advertentie. Dus raffel uw schoten niet af. Omdat uw potentiële kopers precies willen zien of uw professionele apparatuur te koop is waarnaar ze op zoek zijn. En de staat van deze gebruikte apparatuur.

Het is des te belangrijker om kwaliteitsfoto’s te maken voor buitenlandse kopers die niet op kijkdagen kunnen komen. Op onze veilingsite wordt een vijfde van het materiaal geëxporteerd. Het is daarom van essentieel belang dat de koper op de beelden van uw advertentie kan vertrouwen voor de verkoop van gebruikte professionele apparatuur.

3 tips om geweldige foto’s te maken voor uw gebruikte advertentie voor B2B-apparatuur

 1. De kwaliteit

Zorg ervoor dat u een apparaat van goede kwaliteit gebruikt. Hebt u er geen ? Leen er een van een vriend of collega, net tijdens de shoot. De opnamehoek moet goed verlicht zijn voor een heldere weergave.

Te veel onscherpte, een gebrek aan licht kan de koper ervan weerhouden op uw product te klikken en daarom over te gaan tot kopen. Plaats uzelf in de plaats van diegenen die uw apparatuur willen kopen : een momentopname die de realiteit weergeeft, stelt hen gerust over hun toekomstige goede kansen.

 1. Het formaat

Selecteer de beeldverhouding 4/3. Dit standaardformaat wordt gebruikt op onze site, maar ook op andere tweedehands sites waarop we uw verkoop adverteren. Dit houdt in dat de voorkeur wordt gegeven aan het horizontale formaat en dat het verticale formaat wordt vermeden.

 1. Het type foto’s

De verschillende afbeeldingen van uw materiaal moeten complementair zijn. Uw hele shoot moet de realiteit weerspiegelen van wat u verkoopt. Kies daarom voor een maximale opnamehoek om een compleet beeld te krijgen van uw verkochte apparatuur. 

Checklist met foto’s die essentieel zijn voor een advertentie van gebruikte professionele apparatuur

Om u te helpen niets te onthouden en te anticiperen op de beste vragen van uw kopers, kunt u het volgende fotograferen :

 • Een overzicht : elke hoek van uw apparatuur moet zichtbaar zijn. Met deze algemene foto kunt u ook de grootte van uw apparatuur beoordelen.
 • Details : het zichtbaar maken van belangrijke details zoals het model, een bepaalde afwerking, een accessoire, de staat van een belangrijk element van het gereedschap of de machine zal de aankoop aanmoedigen.
 • Het identificatieplaatje : een echte identiteitskaart voor uw machine, dit bord bewijst zijn authenticiteit.
 • Accessoires : vergeet niet om alle meegeleverde accessoires één voor één te fotograferen als onderdeel van uw verkoop. Dit voegt waarde toe aan uw verkochte goed.
 • Onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage : de koper, als hij de machine kent, zal zeker de staat van de onderdelen willen zien die het meest waarschijnlijk zijn versleten.
 • Defecte onderdelen : probeer geen fouten te verbergen. Als uw apparatuur fouten vertoont, fotografeer ze dan. Afbeeldingen moeten de waarheid vertellen over uw goed.

Waarom zoveel belang hechten aan foto’s ? Gewoon om vragen en teleurstellingen te voorkomen. Als de machine die u verkoopt niet voldoet aan de beschrijving van uw gebruikte apparatuur of niet overeenkomt met de foto, wordt de klant bedrogen.

Laatste tip voor perfecte afbeeldingen : bijwerken. Er zijn eenvoudige apps zoals Preview. Met deze apps kunt u eenvoudig de belichting wijzigen of uw opname aanzienlijk bewerken om 100% tevreden te zijn. 

Wie maakt de foto’s voor uw veilingadvertentie ?

Op Auctelia kunt u kiezen uit 3 soorten verkopen en al onze advertenties vereisen foto’s : 

 • Met de depot-verkoop formule deponeert u uw apparatuur in een van onze depots en beheren wij de verkoop, inclusief foto’s
 • In Full-Service organiseren we uw verkoop van A tot Z, van de inventaris tot het verwijderen van het materiaal, inclusief het online publiceren en adverteren. Onze technici zijn getraind om goede foto’s te maken. Ze komen naar uw huis om ze goed te doen.
 • Ten slotte, door de Self-Service formule te kiezen, beheert u zelf uw verkopen en dus uw foto’s. U bent het die vervolgens op onze website de advertentie van de verkochte professionele apparatuur plaatst.

U hebt begrepen dat, naast het schrijven van een goede beschrijving, het belangrijk is om kwaliteitsfoto’s te publiceren. Hoe meer de foto’s de realiteit weergeven, hoe beter uw verkoop biedende klanten zal aantrekken. En dit, zonder onaangename verrassing voor de koper.

Auctelia adviseert u stap voor stap om uw professionele apparatuur op de veiling goed te verkopen. Nog vragen ? Een gratis schattingsaanvraag ? Hulp met uw advertentie ? Neem dan contact met ons op. We helpen bedrijven al 10 jaar om goede deals te maken op een veiling.