Inventarisatieperiode, het juiste moment om professionele apparatuur te kopen

Kopen, na inventarisatie, profiteert ook van de rustige periode van de vakantie om uw apparatuur te vernieuwen en te testen. Er zijn verschillende manieren om te vinden wat u mist en om een goede kans te vinden. 

Koop na de inventaris wat u nodig hebt

Tijdens uw inventaris aan het einde van het eerste semester heeft u de gelegenheid gehad om te zien welke apparatuur versleten of defect is. Als een reparatie niet mogelijk is, is het tijd om na te denken over het kopen van wat u mist. En, waarom niet, een goede deal op een sectorveiling maken ?

De zomerperiode, die volgt op uw halfjaarlijkse inventaris, is ook een gelegenheid om te anticiperen op de productieactiviteit die tijdens het laatste semester zal plaatsvinden. Als u in de zomer machines koopt, kunt u genieten van de tragere productie om nieuwe apparatuur te installeren en te testen.

De rust van de vakantieperiode is ook bevorderlijk voor de opleiding van teams in het gebruik van de nieuw aangeschafte machines. Tenzij u hebt geluk gehad om te genieten van een kans op een machine die u goed kent. Het is tijdbesparend.

8 punten om op te letten bij het kopen van gebruikte professionele apparatuur

U bent van plan uw professionele machines of apparatuur op de tweedehandsmarkt te kopen. Controleer enkele punten voordat u apparatuur voor een aantrekkelijke prijs inpakt :

 1. Is de beschrijving van de verkochte apparatuur en de staat ervan gedetailleerd ?
 2. Is de handleiding beschikbaar ? Is er een onderhoudsblad ?
 3. Kan de verkoper u de aankoopfactuur of het conformiteitscertificaat of een ander document verstrekken waaruit blijkt dat hij de eigenaar is ?  Koop geen gestolen apparatuur.
 4. Wat is zijn reputatie als het een professionele wederverkoper is ? U vindt de beoordeling van verkopers meestal op tweedehands sites. Zoek op het internet of op uw netwerk. Kan hij u referenties bezorgen van andere tevreden kopers ?
 5. Heeft u de mogelijkheid om ter plaatse te controleren voordat u zich ertoe verbindt om het te kopen ?  Is een proef of demonstratie mogelijk ?
 6. Waarom de verkoper van zijn uitrusting afkomt.
 7. Wordt er een garantie aangeboden ? 
 8. Zal de verkoper u een correcte verkoopfactuur bezorgen wanneer u hun apparatuur koopt ? Dit document is essentieel, zelfs als u van een persoon koopt.
 9. Vraagt de verkoper u voor de verkoop om geld ? Pas op voor oplichting. Laat altijd 2 exemplaren van een ontvangstbewijs ondertekenen wanneer u geld geeft of betaalt (voor een aanbetaling of de totale prijs). Vraag een kopie van de identiteitskaart van de verkoper.

Wat u moet weten : als u van een particulier koopt, is de BTW op tweedehands goederen 0%.

Ons advies : bij twijfel over de koper of het object, niet kopen. U gaat andere kansen krijgen.

Koop professionele apparatuur voor een goede prijs, 4 tips

Voor de koop van professionele apparatuur tegen een goede prijs, adviseren wij u uiteraard om een professional te bellen. Op de pro-tot-pro-markt ontmoet u voornamelijk deze 4 soorten verkopers :

 1. Leveranciers van nieuwe artikelen die bijvoorbeeld hun display-modellen verkopen. Ook zij hebben hun inventaris opgemaakt en hebben overtollige apparatuur. De verkoopprijs zal over het algemeen hoger zijn dan die van een tweedehands verkoper. Het voordeel ? Een garantieperiode en service na verkoop.
 2. Leveranciers van tweedehands apparatuur. U kunt ze gemakkelijk vinden op het internet.
 3. Tweedehands online sites, zoals 2dehands.be. Minder georiënteerde BtoB en waar u weinig kans hebt om een garantie van de verkoper te krijgen.
 4. Koop via een veilingplatform. De voordelen van kopen via een veilingmakelaar zoals Auctelia zijn met name de garantie van de transactie, een goede factuur en u beheert uw budget, aangezien u zelf de limiet van uw bod bepaalt.

De tweedehandsmarkt is booming. U kunt een veelvoud aan apparatuur kopen, waaronder accessoires of reserveonderdelen.

En als u overtollige apparatuur heeft, maak dan van de gelegenheid gebruik om te verkopen. Het voordeel van verkopen met Auctelia is het netwerk van duizenden professionele kopers in België en in het buitenland.

U kunt zelfs doorverkopen wat uw tweedehands hebt gekocht, tegen de prijs die u hebt gekocht of meer, waarom niet ?

Koop via Auctelia door de kalender van onze volgende verkopen te raadplegen en bezoek regelmatig onze site op zoek naar apparatuur voor uw sector. Onze catalogus wordt gepresenteerd per vakgebied.